Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #3] Album: DIVERSE ARTISTER – Snapology

DIVERSE ARTISTER

Snapology

Snap/MNW SNAP 8

Den svenska indiepopen ihopsamlad i ett snyggt exportpaket. Det är ett av syftena med denna samling och under sitt första år har Snap — om ännu inte kommersiellt — lyckats kila in sig i den svårflirtade brittiska musikpressen.

Ett annat är att ge nya oetablerade band chansen och det är väl som vanligt med samlingar att kvaliteten skiftar betänkligt, även om ingen gör bort sig på »Snapology«. Men det som överskuggar eventuella upptäckter av nytt fräscht indieblod, är naturligtvis Easys nerstigande från sin alldeles egna pophimmel. Och de är precis lika bra som vanligt. Gitarrsoundet, Johan Holmlunds gåtfulla och symbolladdade texter. Jag kan inte riktigt sätta tummen på vad det är som gör Easy så outstanding, men jag räknar redan dagarna tills uppföljaren till »Magic Seed« kommer ut.

Bland de så att säga fasta Snap-banden imponerar Eggstone mest med kvasi-Beatles-blås och käcka popharmonier. Minst övertygande är Poverty Stinks som känns en aning malplacerade. Om jag varit executive producer (för bra för att vara sant) hade jag hellre stoppat in Brainpool eller Crush — det hade gjort susen. Av de nya banden känns både Souls och Singer (tidigare Icecave) mogna för lite större uppgifter, stilsäker pop som är exakt formulerad.

Inget av de stora skivbolagen i Sverige skulle kunna göra en så pass stark samling med enbart svensk (se där, ännu ett skäl att exkludera Poverty Stinks) musik och för 99 kronor måste det vara ett fynd.

Terry Ericsson

Filed under: Album #03, Betyg 06, Terry Ericsson, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: