Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2] Album: WHITE STAINS – Misantropotantra

WHITE STAINS

Misantropotantra

Staalplaat/Brotherhood ST 041

På sitt första album »At Stockholm« ackompanjerade detta flexibla Stockholmsband Genesis P. Orridge från Psychic TV under en poetisk happening. På nästa, »Dreams Shall Flesh«, sjönk de ner i ett gyttjigt och unket rockmörker.

På »Misantropotantra« gör White Stains — den här gången bestående av Carl Abrahamsson och Peter Bergstrandh (Lustans Lakejer) — det de är bäst på: instrumental, elektronisk experimentmusik, nästan kliniskt befriad från referenser. Bakom titlar som »Uneasy Lipservice«, »Bubble Headed Bimbo«, »Hoover Groover« och »Sex Ambient« döljer sig märkligt organiska kompositioner; absurda och främmande, men samtidigt behagliga och tilltalande. Det väser och pyser, gnisslar och tjuter, brummar och surrar, droppar och rinner, och ofta förs de ångande ljudkollagen framåt av långsamt sugande rytmer.

White Stains har placerat vita fläckar på kartan över ljudvärlden, i områden ingen visste fanns och många aldrig kommer att vilja upptäcka. Områden som är fascinerande att vistas i, utan att för den skull vara absolut nödvändiga resmål. Guiden heter »Misantropotantra«.

Sebastian Stebe

Filed under: Album #02, Betyg 05, Sebastian Stebe, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: