Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2] Album: VIBE – Day Like ‘Dis

VIBE

Day Like ‘Dis

Soulfood/RCA 13329

Tanken bakom nystartade etiketten Soulfood är att, än en gång, i Telegrams fotspår skapa ett svensk Talkin’ Loud. Och som sig bör består Vibe av en svart sångerska, Suzette Love från Los Angeles, och tre soulsamlande skivnördar från någon svensk universitetsstad. En kille i obligatoriskt bockskägg, en annan i randig Duffer-kofta och en tredje, som på det suddiga — men mycket smakfulla — omslagsfotot faktiskt ser ut som Dan Ackroyd.

Då var den, i sådana här sammanhang, så viktiga ytan avklarad.

Vibes debutsingel »Feel Free« var en högst ordinär Londonifierad soullåt som knappast gav alltför höga förhoppningar inför ett kommande album. Men singel nummer två, »Love Love Love«, är en lysande bagatell av det slag som man kunde höra på Innocence debutalbum och förra årets underskattade album från D-Influence.

Vibes intention är, precis som de ovan nämnda brittiska förebildernas, att förvalta sjuttiotalets amerikanska soul (jodå, Vibe har inkluderat en cover, Bill Withers »Ain’t No Sunshine«, på skivan) utan att trassla in skägget i hammondorglar och andra retrofällor.

I väntan på att Magnus Frykberg ska leta fram skägget ur locket på sin hammondorgel och bli klar med Titiyos gravt försenade album är »Days Like ‘Dis« det bästa substitut man kan tänka sig.

Andres Lokko

Filed under: Album #02, Andres Lokko, Betyg 06, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: