Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2] Album: SLOAN – Smeared

SLOAN

Smeared

Geffen/BMG GED24498

Tänk att plocka smågodis i en vit liten påse med färgade bubblor på. Att länge och noga välja olika godisar. Sura och salta bomber, tavelkritor, runda karameller med sur kräm i som smakar filmjölk, flygande tefat som smälter på tungan och smakar papper och sura mandlar i glada färger med sockerkorn på. Det gör mig glad.

Att lyssna på »Smeared« gör mig lika glad som blotta tanken på Jellyfishs Andy Sturmer och att höra honom sjunga »New Mistake«.

Sloan från Kanadas Nova Scotia har blandat det godaste av allt indiegodis och spelat in det på en skiva. Det började i juni 1992 med »Peppermint EP« och fortsätter nu med LP:n »Smeared« på Geffen.

I godispåsen som det står »Raspberry« på ligger My Bloody Valentine och Radiohead och trängs. I »I am the Cancer« ligger Drop Nineteens »Delaware« och suktas. Och »Two Seater« tycker nog Bubblegum Ride är väldigt god. Jag tror att det är sådant där roligt godis som knastrar när man lägger det på tungan. Jay Ferguson leker Lou Reed i »Left of Centre« som lika gärna skulle kunna heta »Temptations Inside Your Heart«. Det godaste av allt Sloan-godis är »Take it in«. För det är nämligen en karamell som Willy Wonka i »Kalle och chokladfabriken« säljer. Det är en karamell som smakar Jesus And Mary Chain och ändrar färg om man suger på den.

Linda Norrman

Filed under: Album #02, Betyg 07, Linda Norrman, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: