Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2] Album: MONIE LOVE – In a word or 2

MONIE LOVE

In a word or 2

Cooltempo/EMI 321993

En gång var min syster väldigt sjuk och yrade hela dagarna om Gei-Peter (en pojke på dagis). Hon ropade högt en natt: »Säg åt Gei-Peter att inte ta min lusekofta.«

Inget hjälpte. Trots att vi visade henne koftan och sa att Gei-Peter inte hade den slutade hon inte. Jag lyssnade väldigt högt på en Monie Love-singel den kvällen. Så fort jag stängde av stereon slutade hon. Om jag inte hade gjort det hade hon förmodligen dött.

Monie Love gör inte bara musik som får minderåriga att yra. När tankarna automatiskt förs till Jazzy Jeff And The Fresh Prince eller Betty Boo i singeln »Born 2 Breed« och »In a Word or 2« är hon förlåten för att alla övriga låtar är avundsjuk på Hammer och Heavy D.

Den unga Monie har även hunnit med ytterligare en skiva, »Down to Earth«. Undrar om folk hade mått bättre om hon fortsatt sitt samarbete med De La Soul och singlat ut »It’s a Shame« och tillsammans med Adeva gjort en uppföljare till »Ring My Bell« i en boxningsrink, i stället för att på »In a Word or 2« jobba med Prince i Paisley Park Studios. Denna gör nämligen så att all världens ljud och röster långsamt manglas in i skallen för att sedan väldigt utdraget cirkulera där. Det svänger, men man yrar i stället för att dansa. Trumpetljudet i »There’s a Better Day« stannar för gott, man bär det med sig som en gåva från Monie. Så långt är det okej. Det är värre när rösterna man hör i huvudet liksom blir permanenta. Det brukar kallas schizofreni.

Linda Norrman

Filed under: Album #02, Betyg 03, Linda Norrman, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: