Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2] Album: THE BELOVED – Conscience

THE BELOVED

Conscience

EastWest/Warner 4509 91 483

1990 fick Jon Marsh och Steve Waddington ett barn, Gud vet hur. Barnet hette Happiness och var deras kärleksbarn. De tyckte så mycket om lilla Happiness att de ville att världen skulle få ta del av henne. De spelade in henne på en skiva. Hon dog vid själva pressningen, men eftersom skivan bestod av hennes kropp och själ blev världen lycklig. Skivan mixades om till Blissed Out för att hedra minnet av den döda Happiness.

Efter tre svåra år kommer Conscience. Jon Marsh har ett tungt samvete efter att ha dödat ett barn, slutat leka med producenten Martyn Phillips och skiljt sig från Steve för att kunna gifta sig med Helena. Denna gång bjuder Beloved på en video full med nakna kroppar, Depeche Mode-inspirerade »Lose Yourself in Me«, synthouse och paradiset i »Paradise Found«. Du blir bjuden på rusdrycker av Electronic och New Order.

Du bör lyssna på Conscience i ett obestämt cypriotland. Ensam, tiden är ingenting. Jon Marsh sjunger »just close your eyes«. Du blundar. Du är onykter för andra gången samma kväll på grund av mystiska drinkar. Du sitter på någons balkong. Jon Marsh sjunger »don’t stop dreaming, dream on«. Du drömmer. Jon Marsh blå ögon sitter på en stol. Du hallucinerar. Du är Jon Marshs avklippta hår, du är en Blissed Out-fisk, du är Jon Marsh fru. Du är Helena den vackra. »Dream on« står på repeat. Du sitter på en obestämd cypriotstrand, den mörka värmen blir ljus värme. Du vet inte var du är, du vet bara att det blir ljust.

The sun is rising.

Linda Norrman

Filed under: Album #02, Betyg 08, Linda Norrman, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: