Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2] Album: REGINA BELLE – Passion

REGINA BELLE

Passion

Columbia/Sony CK 472301

Jag vet inte vad det betyder, men Stephanie Mills senaste album innehåller ledmotivet till »Tom & Jerry«. Och Regina Belle sjunger ledmotivet från Disneyfilmen »Aladdin« på »Passion«.

När hip hopen alltmer används som suggestiv musik i brutala våldsfilmer går soulmusiken i helt motsatt riktning.

Vilket tyvärr inte innebär (om vi för ett ögonblick kan glömma Whitney) att den dyker upp i tårdrypande kärleksdramer. I stället wailar soulsångerska efter soulsångerska över tecknade bilder av små möss och kissekatter som snubblar på trädgårdsslangar.

I min lilla värld är det fel. Det ska inte vara så. Soulmusik är helände musik för söndertrasade hjärtan. Men det verkar alla ha glömt.

Musik som placeras i fel sammanhang kan hur lätt som helst upphöra att ha någon funktion. Och så är just nu fallet med både Regina och Stephanie.

Dessutom har ett annat spår, »Tango in Paris«, på detta Reginas tredje album, en av de uslaste texter jag hört på länge. »Let’s go tango in Paris/ You bring the Dom Perignon/ It’s time to get it on/ On a rendevouz for two/Oui, oui, oui, parlez-vouz.«

Är det här verkligen samma Regina Belle som spelat in sådana klassiker som Sam Dees-skrivna »After the Love Has Lost its Shine« på debuten »All By Myself« från 1987 och makalösa »It Doesn’t Hurt Anymore« från 1989 års »Stay With Me«?

Andres Lokko

Filed under: Album #02, Andres Lokko, Betyg 02, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: