Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #1] Album: SAND – Sand 2

SAND

Sand 2

Creation/Sony CRE 127

En vacker dag kommer någon att vakna upp och bestämma sig för att äntligen skriva en lång uttömmande artikel om Edward Ball.

Sand är bara ett av hans många projekt. I dag hittar man allt han gör på skivbolaget Creation där han fungerar som någon sorts högerhand åt Alan McGee. Sand, Teenage Filmstars, Love Corporation och The Times är hans mest aktuella projekt.

Han vill så gärna bli brittisk indiepops svar på The Residents. Det är därför han efter tretton år kan få för sig att återuppliva namnet Teenage Filmstars, som tidigare bara gjort några få singlar, varav »There’s a Cloud Over Liverpool« är den mest kända (den finns även i andra versioner med The Times på skivorna »This Is London« och »Live at the Astradome«). Det är därför han kan få för sig att med The Times släppa en fyrtio minuter lång EP, med olika versioner av New Orders »Blue Monday« (på bland annat franska, tyska och japanska).

Edward Ball är bara en i raden av engelska excentriker som man inte kan låta bli att älska om man en gång lyckats hitta honom. Fast varför han håller på med ett new age-projekt som han kallar för Sand, vars andra album, »Sand 2«, låter precis som det första, »The Dynamic Curve«, förstår jag inte. Men en vacker dag kommer jag att vakna upp och bestämma mig för att ta reda på det.

Andres Lokko

Filed under: Album #01, Andres Lokko, Betyg 03, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: