Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #1] Album: S.O.D. – Live At Budokan

S.O.D.

Live At Budokan

Music For Nations/Reel MFN 144

1985 bildade Scott Ian och Charlie Benante från Anthrax hobbybandet S.O.D. tillsammans med Billy Milano (M.O.D.) och Dan Lilker (då i Nuclear Assault, nu i Brutal Truth). Projektet hann med en handfull konserter och klassikern »Speak English or Die« innan de bröt upp. S.O.D:s karriär var kort men satte ändå spår i metalhistorien genom att bana väg för en hel våg av så kallade crossoverband, varav D.R.I., Suicidal Tendencies, Crumbsuckers och C.O.C. återfanns i främsta ledet.

Sju år senare ställer sig S.O.D. återigen på en scen. »Live At Budokan« är inspelad på Ritz i New York i april i år och var gruppens sista konsert.

Tyvärr har producenterna bakom albumet inte lyckats återge den magi och humor S.O.D. utstrålar. Det är i och för sig inte konstigt, för hittills har ingen enligt min åsikt lyckats med konststycket att på ett bra sätt återspegla en thrash-spelning på platta. Vill man höra gamla slagdängor som »Kill Yourself«, »Milk« och »United Forces« så damma av debutalbumet i stället för att köpa den här liveupptagningen. Investera hellre i videon från det här spektaklet och se Billy Milanos 200 kilo tunga kropp kasta sig hejdlöst från högtalartravarna och slå den stackars publiken både gul och blå. Kolla också in Dan Lilkers konstigt stirrande ögon och konstant rinnande näsa. »Coke is it«, eller?

På videon får man också avnjuta outgivna hits som »Aren’t You Hungry«, covers på Fear och Ministry samt två sekunder långa »The Ballad Of Freddie Mercury« med den sanningsenliga texten »He’s dead«…

Robert Becirovic

Filed under: Album #01, Betyg 06, Robert Becirovic, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: