Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #1] Album: CENTINEX – Subconscious Lobotomy

CENTINEX

Subconscious Lobotomy

Underground U.G.R. 005

Jag skulle bra gärna vilja veta vilket knark Tommy Jönsson använder sig av. Han har gjort omslaget till Hedemoras death metal-harlekiner Centinex debut-LP och resultatet är förödande. Barbariskt målat av en kille som till yrket är tatuerare. Det kan inte vara långa köer till hans salong.

Musik och konvolut på »Subconscious Lobotomy« går hand i hand. Centinex spelar dödsmetall i den svenska skolan och ledstjärnorna heter förstås Entombed och Dismember. De har tagit kopia på kopia av sina förebilder och följden har blivit en enda långt utdragen ljudmatta som klampar fram lika graciöst som en stor buffel på väg till ett vattendrag.

Centinex borde sannerligen ha stannat kvar i replokalen ytterligare fem år innan de förverkligade sina LP-planer — som det nu är kommer de få problem med att tvätta bort stämpeln som billigt plagiat. Gästinhoppet av Dismembers slagverkare Fred Estby lockar inte heller. För min del skulle det här prakthaveriet inte vara intressantare om det så hade hemsökts av en gitarrduell mellan Fidel Castro och George Bush.

Robert Becirovic

Filed under: Album #01, Betyg 02, Robert Becirovic, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: