Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #1] Album: BRANDOS – Gunfire at Midnight

BRANDOS

Gunfire at Midnight

SPV/Border 084-88942

Machorock! Det är vad Brandos bjuder oss på. När inte machorock fungerar drabbas den snabbt av hängbröst, hängbuk och stora handtag på sidorna — och hamnar i kategorin gubbrock. Det är då som Black Crowes och andra grupper som lider av övervikt gör sitt bästa för att svettas bort några kilo, ofta med misslyckat resultat.

Brandos har dock inte några problem med att hålla vikten. Det är ohyvlat och garanterat fritt från artificiella medel. Dave Kincaid har lagt tians sandpapper i stämbanden och blir nästan lika raspig som mästaren själv, John Fogerty.

Därmed borde alla förutsättningar för att Brandos ska lyckas sudda ut gubbrockstämpeln finnas. Sista hindret är låtarna, men inte heller hindertekniken brister. Det är driven rockmusik som skär som en svetslåga.

Förutom ett par anonyma hårdrockinfluerade alster har Brandos åstadkommit ett gott dagsverke. »Ridin’ the Red-Eye«, »Anna Lee«, »Partners« och »The Keeper« är spår som kommer att ta förfesten till oanade höjder, och sedan lär det bli ett farligt gäng som går på gatorna.

Hans Olofsson

Filed under: Album #01, Betyg 07, Hans Olofsson, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: