Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #24] Album: SLUTS ‘N’ STRINGS & 909 – Carrera

SLUTS ‘N’ STRINGS & 909

Carrera

Cheap/import

Kompisarna Patrick Pulsinger och Erdem Tunakan från Wien fortsätter att göra rubbad dansmusik och sprida snuskiga myter om sig själva. De ger nästan inga intervjuer längre eftersom de »håller på med grejer som är farliga att snacka om«. För ett år sedan gick rykten om att Patrick kastats i fängelse för koppleriverksamhet och bilstölder. Nu driver han enligt egen utsago en bordell som ger skivbolaget Cheap extra slantar, medan Erdem Tunakan extraknäcker med soundtracks till porrfilmer.

Hur mycket av det som är sant får sedlighetspolisen utreda. Musiken från Cheap är i alla fall så funkig och störig att det finns anledning att fortsätta lyssna. »Carrera« är bolagets tredje fullängdsskiva och en tripp ned i långsamma rytmer — en följd av att Pulsinger och Tunakan dödförklarade sitt gamla, hysteriska houseprojekt iO.

»Garbage electrofunk« är deras eget namn på musiken. Som bäst låter det som bakgrundskompet på en strippklubb i yttre rymden. Trummaskinen är jobbigt skruvad och högar av metalliska läten ligger och sprattlar under hi-hatsen. »Deat Trevor…« är bäst med opiumjazzigt komp och grymt monoton baklängestakt.

De här killarna är galningar. De har inte lika höga ambitioner som sina konkurrenter Kruder & Dorfmeister, som också kommer från Wien men låter mer och mer raffinerade som Coldcut och andra brittiska förebilder.

Pulsinger och Tunakan har bara en massa sjuklig funk och ett dåligt rykte. Men det är en tillräcklig anledning att klänga sig fast vid deras samplade rodeo.

Fredrik Strage

Filed under: Album #24, Betyg 06, Fredrik Strage, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: