Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #3] Rock on!

DET HÄR ÄR spalten för alla er som gillar tung och dieseldoftande rock’n’roll. Heavy metal, säger en del, men för mig är det bara ett annat uttryck för rock’n’roll. Fast tyngre. Och mer metalliskt (i sin tur är ju rock’n’roll ett annat uttryck för rhythm and blues. Fast tyngre. Och mer metalliskt). Vad är rock’n’roll för dig? Och vad är egentligen skillnaden mellan death metal och black metal? Ja, man brukar säga att death metal är tyngre än black metal och att black metal är brutalare än death metal. Morbid Angel är ett death metal-band. Venom hette ett gäng grabbar som gillade att spela black metal (vissa menar att dom var det första black metal-bandet). Sångaren i Venom kallades Cronos. Han är numera soloartist. Visste ni förresten att det snart är 45 år sedan sångaren i April Wine föddes?

Som den nostalgiker jag är brukar jag då och då bläddra igenom gamla nummer av hårdrockbibeln »Kerrang!«. I nummer 190 1988 hittar jag bland mycket annat en notis om Chrome Mollys kommande gig på Hubbins Rock Club i Fulham. Ja, alla vet ju hur det gick…

Vad kan man säga om David Glen Eisley som inte redan har sagts? Senaste nytt om den gamle Giuffria-sångaren är att han startat en musikskola för autistiska barn (hans dotter Jessica dog i leukemi förra året).

Savatage är tillbaka! Med ny sångare har grabbarna gjort comeback med plattan »Edge of Thorns«. Oj, oj, oj! Vilka fräcka låtar! En fullvärdig uppföljare till det nästan symfoniskt ljudande mästerverket »Gutter Ballet«. Innovativa producenten Neil Kernon (Queensryche, Dokken) sägs ligga bakom delar av plattans nästan trolska metal-sound. Eller är det bara rykten?

Är det förresten bara jag som tycker att »Bill och Ted’s galna äventyr« är både bättre och roligare än »Wayne’s World«? Rock on!


Sam Spandex


FOTNOT Sångaren i April Wine hette Myles Goodwin. Han är numera soloartist.


Heta Högen

IRON MAIDEN

»The Number of the Beast« (LP)

En klassiker. Lika aktuell nu som då.

KISS

»Alive III« (CD)

God gave rock’n’roll to you!

DORO PESCH

»Doro Pesch« (CD)

Den gamla Warlock-sångerskan är tillbaka. Och hon är irriterad!

SCORPIONS

»Wind of change« (CD-spår)

Vart tog all bra Environ Metal vägen?

DISMEMBER (grupp)

Bästa rebellrocken sen Noice!

Filed under: POP #03, Sam Spandex,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: