Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #14] Album: MENSWEAR – Nuisance

MENSWEAR

Nuisance

Laurel/PolyGram

Så vad behöver vi veta om Menswear då? Jo, de var först i världen nånsin om att få uppträda i »Top Of The Pops« utan att ha spelat in en skiva, och de var »fantastiska«, skakade och posade tydligen som tokar. Sångaren med det utmärkta namnet Johnny Dean gnuggade skrevet mot kameran. Annars var deras inledande career-move att lära känna Graham i Blur på poppuben The Good Mixer i Camden Town, och några månader senare flankera honom i nya kostymer på releasepartyt för »Parklife«. Vidare försökte Levi’s och Calvin Klein få dem till fotomodeller.

Menswear har verkligen några dödssnyggingar, särskilt Johnny och hans mycket minnesvärda mix av mascara och mittbena. »Åh, han har Bretts hår, Richeys huvud, Damons ögon och Jarvis kropp«, gapade fjortonåriga fanset Sarah i ett Melody Maker-reportage i våras.

Problemet är bara att killen varken har Damons eller Jarvis snille. Musikaliskt är Menswear halvamatörer i division III, om Supergrass lirar i tvåan, Pulp i ettan och Blur i Premier League. Det går ett dussin Menswear på varje Blur eller Oasis i varje ny engelsk popvåg, precis som The Chords och Secret Affair var dussinvaror i jämförelse med The Jam.

Menswear är ambitiösa wannabees som gör allt rätt: coola miner i NME-kameror, ser ut som JC-annonser, slamrar bra, kan alla neopsykedeliska R&B-tricks och vet att mixa in new wave-influenser som The Fall och Buzzcocks mitt i det slamriga ekot av Small Faces och The Who.

Men sound och soundbites räcker inte långt utan en kärna av Gallagher-brorsor eller Albarn-brains.

Kjell Häglund

Filed under: Album #14, Betyg 05, Kjell Häglund, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: