Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #14] Album: DAFFODILS – Honey

DAFFODILS

Honey

Hot Stuff/Border

Hösten 1991 borde ha blivit Daffodils. Med ett mycket lovande debutalbum och RCA i bakgrunden skulle de naturligtvis ha kört över skivköparna.

Med en sångare som kunde sin engelska och dessutom kunde skriva oerhört slagkraftiga popdängor som »Days Without You«, »The Ride« och »My Kind of Girl«, hade det krävts en mindre hjärnblödning på marknadsföringsavdelningen för att skivköparna inte skulle kasta sig över produkten. Med facit i hand verkar det som om sjukdomen bröt ut.

För någon ordentlig uppbackning fick aldrig Daffodils, och man undrar vad som hade hänt om Per Gessle startat sitt Jimmy Fun Music ett par år tidigare. (Brainpool har visat att svenska folket inte alls har något emot enkla, klassiska poplåtar.)

Fyra år senare är det nu dags för uppföljaren, »Honey«. Något storbolag var förstås inte intresserat och albumet ges därför ut av det lilla Älmhults-bolaget Hot Stuff.

Under dessa fyra år har det inte hänt så mycket med gruppens sound. Det är fortfarande samma grabbrockstuk, där Hans Nilssons röst och gitarristen Perra Anderssons spel sticker ut. Duktigt och kompetent, visst, men denna musikstil går lätt på tomgång utan riktigt bra låtar. Nu räddas albumet av några utsökta låtar som »All I Have to Do« och »Wait«, men plattan verkar växa för varje spelning.

Och det är fortfarande betydligt bättre än vad den där andra älmhultsgruppen (The Creeps) lyckades prestera i sin comeback.

Hans Olofsson

Annonser

Filed under: Album #14, Betyg 05, Hans Olofsson, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: