Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #14] Album: CINNAMON – Summer Meditation

CINNAMON

Summer Meditation

Soap/MNW ILR

Sommaren 1994, reste de tre kaféromantikerna i Cinnamon till Longeville i Frankrike, för att skriva låtar till sitt debutalbum. Just denna sommar lär ha varit den varmaste på årtionden, men Cinnamon höll huvudena kalla och återvände så småningom hem till Stockholm med ett knippe svala och spröda sånger.

Ett smakprov kom i våras med LP:n »Vox« och låten »Backwards«, som blev en mindre radiohit. Denna liksom flertalet spår på albumet är producerade av Graham Lewis — en gång medlem i engelska bandet Wire — och tillika bekant med Cinnamons husgudar i Cocteau Twins. Det är inte någon speciellt vågad gissning att det var just Cocteau Twins och The Sundays »Reading, Writing and Arithmetic« som trion spelade sönder den där sommaren på franska västkusten, men de glimrande vackra arrangemang som Cocteau Twins gjort till sitt främsta varumärke lyser med sin frånvaro på »Summer Meditation«, och Frida Diesen saknar den nerv i rösten som Harriet Wheeler — sin barnsliga stämma till trots — ändå hade.

Sålunda blir »Summer Meditation« något tunn. »Me As Helen of Troy« är en utmärkt Everything But The Girl-pastisch, men tanken på vad Tracey Thorn hade kunnat tillföra gör det på något sätt ännu mera uppenbart att Cinnamon behöver ett par Frankrike-resor till för att bli riktigt bra.

Hanna Åberg

Filed under: Album #14, Betyg 06, Hanna Åberg, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: