Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #16] Sadie

EFTER att ha skakat på höfterna bakom artister som Ace Of Base, Clubland, Dr Alban och Leila K har 23-åriga Sadie Percell från Stockholm tagit ett danssteg fram till mikrofonstativet. Hennes soul-poppiga knockoutsinglar »Dedicated to You« och »Just Can’t Get Enough« har spelats flitigt i radio och följs i januari upp av ett debutalbum.

— Jag var less på alla tyska producenter som ville få mig att sjunga eurodance, berättar Sadie. Först ville jag bara skita i alltihop men Jan Ekholm i Clubland sporrade mig att göra något eget.

Sadie blev presenterad för Gerry DeVeaux, brittisk studiovirtuos som producerat Kylie Minogue, Chaka Khan och sin kusin Lenny Kravitz med vilken han även skrev Vanessa Paradis-hiten »Be My Baby«. Sextiotalsbeatet i den låten dunkar även på Sadies första singlar. I »Just Can’t Get Enough« ringer kyrkklockorna glatt som i en gammal Supremes-hit.

— Hela albumet blir inte lika Motown-aktigt. Jag sjunger också modern R&B och ett par ballader.

Antagligen kommer Sadies pojkvän Bechir, den snaggade tredjedelen av Infinite Mass, att gästrappa på en låt. Men hon tror inte att det blir ett svenskt svar på Mary J. Blige och Methodmans duett.

— Jag kan inte sjunga den där riktigt djupa soulen. Om jag lyssnar på Mary J. en hel kväll tycker jag att det är jävligt bra, men det vore hemskt om jag försökte sjunga sons henne och det bara blev halvdant. Poppig soul är det jag behärskar bäst.

Sadie skriver många låttexter själv. De flesta handlar om kärlek.

— Jag har en del problem med det. En gripande kärlekstext ska vara full av lidande men alla mina låtar blir väldigt glada. Ibland är det jobbigt att vara lycklig.


Fredrik Strage

Annonser

Filed under: Fredrik Strage, hemma, POP #16, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: