Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #18] Album: SUPER FURRY ANIMALS – Fuzzy Logic

SUPER FURRY ANIMALS

Fuzzy Logic

Creation/Sony

Det är svårt att ta Super Furry Animals på allvar. Jag vet inte hur de bär sig åt, men de lyckas hela tiden få vågskålen att tippa över mot det larviga. »Gathering Moss« skulle kunna vara deras »To the End«, men precis lika gärna deras »Teddybjörnen Fredriksson«. Den fuzzindränkta surf-sången »Bad Behaviour« vill nog nå upp till Brian Wilsons vågtoppar, men når inte högre än strax ovanför vattenytan på Adolphson-Falks »Blinkar Blå«. Deras Syd Barrett-vimsighet leder aldrig fram till något som håller.

Allra mest irriterande är klåfingrigheten på alla reglage, tangenter och knappar på diverse syntar. De skojar sönder en mängd hyggliga idéer med sin lekstugeleklusta. De vrider på små reglage och jag kommer osökt att tänka på de hörseltest man fick utstå hos systern på lågstadiet. Då man svarade »ja« med jämna mellanrum även om man inte uppfattade ett ljud. Någon borde ha hållit de här leksakerna borta.

Super Furry Animals högsta önskan är att bli kallade modernister, men med boogie-poppiga Blur-pastischer och knasiga ljudlekar kommer man inte särskilt långt.

Terry Ericsson

Filed under: Album #18, Betyg 03, Terry Ericsson, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: