Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #18] Album: DIVERSE ARTISTER – Get Shorty

DIVERSE ARTISTER

Get Shorty

Antilles/PolyGram

Den här musikvårens svar på en Frozen Marguarita Snabbmix; tre kvarts bubbligt berusande dansmusik, bestående av lika delar snabbverkande, beroendeframkallande klubbjazz och läskande soulpop av ytterst förgänglig karaktär.

Arrangemangen är precis lagom sötade för att passa miljön i Bruce Sonnefields filmatisering av Elmore Leonards thrillerpärla.

Chefsbartendern på det här haket heter John Lurie, som tidigare var aktiv i Lounge Lizards och den stökiga, konstnärliga och provokativa no wave-rörelsen i New York i slutet av sjuttiotalet.

Det är Luries vinjettmusik — med låtar som »Stink«, »Nose Punch« och »To Be Alive and in a Convertible« — som binder samman den här plattan, på samma sätt som musiken sätter färg på de olika scenerna i filmen.

Förutom ett par gamla, outslitliga Booker T-klassiker får Lurie också hjälp av bland annat det sorgligt underkattade Bostonbandet Morphine, vars bisarra instrumentering (barytonsax, tvåsträngad bas och trummor) fortfarande känns som mer än en ploj. Greyboys fotvärmare »Panacea« är en annan favorit som får trötta skallar att piggna till.

Micke Widell

Filed under: Album #18, Betyg 08, Micke Widell, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: