Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #13] Ticket To Wonderland

SOM SÅ MYCKET annan intressant musik föddes Ticket To Wonderland ur en själslig kris. Kristian Pettersson plågades av obesvarad kärlek, kände hur hans liv höll på att spricka i sömmarna och jämrade sig på en kassett ackompanjerad av några atonala ljud. Tillsammans med sångaren och gitarristen Johan Nilsson bildade han ett band.

— Det var djävulskt svår musik, berättar Kristian. Den gladaste låten hette »Black Blood«.

Duon från Lund har under tre är glidit från neurotiskt grå syntrock på debut-CD:n »Witchflowers« till psykedeliskt kulört technopop på fjolårets »Dream of a Purple Turtle«. Ett tredje album är färdiginspelat men har än så länge varken titel eller releasedatum.

— Det ska rocka, säger Kristian. Rytmen är jävligt viktig.

I de tidiga tonåren upptäckte Kristian Kraftwerk via Afrika Bambaataa. Sedan absorberade han basen hos Burning Spear och idérikedomen i brittisk techno. De flesta av influenserna kan höras i några av hans projekt. Förutom Ticket To Wonderlands inspirerande techno gör han ambient i Mindpop, trip hop i Shapeshifter och sjabbig rock i Laughing Greeks.

Musiken är det enda som kan göra Kristian entusiastisk. Han bor fortfarande hemma och gäspar åt tjatet om utbildning och jobb.

— Ingen människa skulle jobba om de kunde slippa det.

I hemmastudion är belysningen dämpad. Orientaliska mattor sitter på väggarna och rökelsen flyter mellan syntarna. Kristian säger att han hämtar inspiration från drömmar.

— När du lyssnat på en av våra låtar ska det vara som om du precis vaknat. Du ska känna separationsångest över att drömmen är slut. Du ska känna dig nyvaken.


Fredrik Strage

Filed under: Fredrik Strage, hemma, POP #13, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: