Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #13] Sherlock

LUNKANDE TAKT, tillbakalutad rap och några enkla pianoackord inkilade i den soulstinna refrängen. »Time Breathin’« med Sherlock är redan given på ditt sommarsoundtrack.

Medlemmarna Infra Red, DJ Seb, Speedknock och Pee-Wee har höjt den inhemska hip hop-ribban ytterligare ett par snäpp.

— Vi har jobbat med det här i ungefär ett år, berättar Infra Red som egentligen heter Oskar Franzén och tidigare var Stakka Bos kortare partner.

— Jag har alltid velat göra hip hop som är lite »rough« och »underground«. Stakka Bo gillade mest att göra musik med popkänsla.

DJ Seb har länge varit halvtidsmedlem i Teddybears. Under deras konserter scratchar han vinyl och ger musiken en ruffig men cool dimension — något han lyckas med även i Sherlock.

— Vi gillar många olika hip hop-stilar men är mest inne på amerikansk östkust, säger Infra Red. De banden tar sig mer tid att skriva bra raptexter och att leka med sina beats.

Gruppen säger sig arbeta hårt med sina rapramsor. »Time Breathin’« är en vemodig betraktelse över tidens gång.

— Den handlar om vad vi varit med om i livet, förklarar Infra Red. Det är definitivt ingen happy-grej, vi placerar mest ut en massa frågetecken: Varför går tiden så fort? När ska man dö? Vad händer sedan?

— Vi har en tanke bakom namnet »Sherlock«, tillägger han. Vi liksom undersöker och utreder fallet »livet« i våra texter.

Till hösten släpps debutalbumet. Sherlock lovar både snärtiga raplåtar och skummare spår som ställer högre krav på lyssnarna.

— Vi har aldrig haft en tanke på att tillgodose andra människor, säger Speedknock. Vi tillgodoser oss själva och gör det vi tycker är bra.


Fredrik Strage

Filed under: Fredrik Strage, hemma, POP #13

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: