Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #20] Fyra Medarbetare POP #20

IRMELIE KREKIN tog omslagsbilden av Jon Spencer. Hon har försörjt sig på sin kamera i sex år och riktat den mot allt från Islandshästar till Johnny Depp. POP-läsare minns hennes bilder av Björk, The Fugees, Beck, Mauro Scocco, Brainpool och pastischerna på klassiska skivomslag i #12. Dessutom har hon tagit omslagsbilder åt artister som Staffan Hellstrand, Sophie Zelmani och Pineforest Crunch. I fjol hade hon sin första egna utställning: »Vädret i morgon tisdag« som blandade blåmärken med sommaridyller. »När jag är ledig odlar jag lite basilika eller kliar en katt på magen.«

KJELL HÄGLUND är redaktör på tidningen Café, styrelseledamot i division I-hockeylaget Wisby Islanders och har bildat nya popduon Star Musical med Petter Eklund från Webstrarna. Han började skriva om musik i Gotlands Tidningar som tonåring, men lade ner mer energi på sitt bossaband Biljardakademien. »Vi lät som Cardigans på svenska tio år för tidigt«. Som en av Sveriges vassaste pennor bangade han förstås inte när POP bad honom åka till Cornwall för att träffa Brainpool på midsommarafton. »Sköna killar«, kommenterar Kjell.

LARS SUNDH formger POP tillsammans med sina kompisar Stefania och Karl. Han driver reklambyrån Dynamo och har gjort hundratals skivomslag, logotyper, Tv-vinjetter och bokomslag. Inspiration finner han i allt från japanska flingpaket till fruktbarhetsstatyer från Zaire. På sista tiden har han bland annat anlitats av The Wannadies och biståndsprojektet Waternet som bygger vattentankar i Kenya (postgiro 44 5019-3). I höst är Lars aktuell som villaägare i Hilleshög och med fotoboken »Ajax & Kingston« [Koala Press]. Det ryktas om att det går väldigt bra för Lasse i Japan.

KARL GRANDIN började som AD-assistent på POP direkt efter studentexamen 1995. Under uppväxtåren i Sollentuna ritade han superhjälteserier å la Marvel Comics och blev intresserad av färg och form. »Bokstäver kändes väldigt schyst.« Nu debuterar han som skribent och ringer upp DJ Vadim. Om du vill se Karl på riktigt är det säkrast att knalla till stockholmsställen som Tranan och Tuben där han DJ-ar då och då. Just nu är det mest instrumental hip hop och Flora Purim-skivor som han snokat reda på under sin semester.

Filed under: POP #20, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: