Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #18] Fyra Medarbetare POP #18

jan_gradvall_160_132JAN GRADVALL gjorde två maratonintervjuer med Bob Hund. Hans bandspelare snurrade i allt som allt åtta timmar. »Det mest seriösa jag gjort«, menar Jan som upptäckte Bob Hund i februari 1993 när de gjorde en kravallartad spelning på Cityhallen i Stockholm. Du som diggade Jannes första bok »Artiklar, Intervjuer, Essäer 1981-1994« ska i september hålla utkik efter »TV!«, en bok han skrivit inför Sveriges Televisions 40-årsjubileum.

hanna_aberg_160_153HANNA ÅBERG bor i den lilla orten Vittsjö i norra Skåne. Hon försöker bestämma sig för vad hon vill göra med sitt liv. Just nu praktiserar hon på fritidsgården Oasen, som hon kallar Oasis för att det ska bli lite roligare. Helst skulle hon vilja läsa psykologi på universitetet. Hanna debuterade som recensent i POP #14 och skriver stilsäkert om swingbeat och soul. På hennes nattduksbord ligger i skrivande stund en roman av den tyska författarinnan Ingrid Noll.

lena_koller_106_160LENA KOLLER har varit verksam som fotograf i sex år. Hon pluggade konst och arbetade på reklambyrå innan hon förstod att foto var hennes passion. »Det sa bara klick.« Lena har medverkat i Månadsjournalen, Damernas värld, Elle och Sköna Hem. Trogna POP-läsare minns omslagsfoton på Lisa Nilsson och Blur samt bilder av Stina Nordenstam och Svante Thuresson. För det sextonsidiga klotterjobbet i det här numret fick hon besök av sju världsstjärnor i studion på Kungsholmen i Stockholm. »Lester Bowie var coolast«, säger Lena.

sebastian_stebe_119_160SEBASTIAN STEBE har skildrat möten med Nick Cave, Björk, Blur, The Orb, Pulp, Massive Attack och ett gäng barn från daghemmet Strutsen. Ett tag var han programledare på Z-TV men skaffade sig hellre ett liv. Nu skriver han regelbundet i Svenska Dagbladet City, men trivs bäst vid köksfönstret i andrahandslyan på S:t Eriksgatan med sina finaste instrument för händerna. I det här numret spelar han blues, Tortoise och Money Mark för Beck i en hotellbar i Lyon och pratar med Robert Smith i en 1500-talsvilla i Kent, England.

Filed under: POP #18, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: